Your cart is empty!
Přejít do košíku Pokladna
Celkem:

Po více než jedno století rodina Pouillonů pěstovala a prodávala hrozny výrobcům šampaňského. Byl to Roger Pouillon, dědeček současného vinaře, Fabrice Pouillona, který začal vyrábět vlastní vína.
Mladý Fabrice se přidal ke svému otci Jamesovi v roce 1998, po studiích oenologie. Vždy ho zajímal život na vinici, půda a zdraví révy, proto v roce 2003 začíná vinice obhospodařovat organicky.
Hrozny lisuje stále na starém, tradičním dřevěném lisu a primární fermentace probíhá většinou v dubových sudech, částečně ve smaltovaných tancích. Dnes Fabrice obdělává 6,50 ha vinic. Převážná část se nachází v Mareuil-sur-Aÿ, Aÿ a okolí.

  • Brut Réserve (0,75l)

    • 70% Pinot Noir
    • 15% Chardonnay
    • 15% Meunier
    • 70% aktuální ročník + 30% rezervy z předchozích let
    • kombinace barrique a smaltovaných tanků
    • 7 měsíců battonage
    • zrání v láhvi min. 36 měsíců
    • dosage 5g/l

    1,390 

    Zobrazit produkt
  • Blanc de Blancs (0,75l)

    • 100% Chardonnay (Premier Cru Mareuil-sur-Aÿ,  Tauxiéres a Aÿ)
    • 70% aktuální ročník +30% rezervy z předešlých let
    • kombinace barrique a smaltovaných tanků
    • 7 měsíců battonage
    • zrání v láhvi min. 36 měsíců
    • dosage 7g/l

    1,390 

    Zobrazit produkt
  • Rosé de Maceration (0,75l)

    • 100% Pinot Noir z Mareuil-sur-Aÿ
    • 80% aktuální ročník + 20% rezerv z předchozích let
    • macerace slupek kolem 12ti hod.
    • kombinace barrique a smaltovaných tanků
    • battonage 7 měsíců
    • zrání na kalech min. 30 měsíců
    • dosage 7g/l

    1,390 

    Zobrazit produkt
  • Les Valnons Millésimé (0,75l)

    • 100% Chardonnay
    • jeden ročník
    • jedna vinice (vinice Les Valnons „na studeném kopci“ v Aÿ – nejlépe hodnocený terroir pro chardonnay v Aÿ)
    • 100% sud
    • 7 měsíců battonage
    • zrání v láhvi min. 60 měsíců
    • dosage 5g/l

    2,690 

    Zobrazit produkt
  • Les Blanchiens Millésimé (Fleur de Mareuil) (0,75l)

    • 50% Chardonnay
    • 50% Pinot Noir
    • jeden ročník
    • jedna vinice (vinice Les Blanchiens v Mareuil-sur-Aÿ, osázená odrůdami Chardonnay a Pinot Noir)
    • 100% sud
    • 7 měsíců battonage
    • zrání na kalech v láhvi min. 60 měsíců
    • bez dosage

    2,690 

    Zobrazit produkt
  • Soléra (0,75l)

    • 50% Chardonnay
    • 50% Pinot Noir, pouze Mareuil-sur-Aÿ
    • vinifikace v barrique, následná solera od roku 1997 po současnost ve velkém smaltovaném tanku (bází je ročník 1997 vinifikovaný v barrique, následně přelitý i s kaly do velkého smaltovaného tanku, každý rok se nalahvuje 30% množství a následně se chybějících 30% doplní nasledující sklizní vinifikavanou opět v barrique – opět se přilívá celý obsah barrique včetně kalů – k „filtraci“ dochází až při odstřelení kalů z láhve.
    • Celý cyklus se opakuje od roku 1997 až po současnost)
    • zrání v láhvi min. 48 měsíců
    • dosage max. 5g/l

    2,690 

    Zobrazit produkt
  • Blanc de Blancs Magnum (1,5l)

    • 100% Chardonnay (Premier Cru Mareuil-sur-Aÿ,  Tauxiéres a Aÿ)
    • 70% aktuální ročník +30% rezervy z předešlých let
    • kombinace barrique a smaltovaných tanků
    • 7 měsíců battonage
    • zrání v láhvi min. 36 měsíců
    • dosage 7g/l

    2,690 

    Zobrazit produkt
  • Rosé de Maceration Magnum (1,5l)

    • 100% Pinot Noir z Mareuil-sur-Aÿ
    • 80% aktuální ročník + 20% rezerv z předchozích let
    • macerace slupek kolem 12ti hod.
    • kombinace barrique a smaltovaných tanků
    • battonage 7 měsíců
    • zrání na kalech min. 30 měsíců
    • dosage 7g/l

    2,690 

    Zobrazit produkt
  • Chemin du Bois 2Xoz Millésimé (0,75l)

    • 100% Pinot Noir
    • jeden ročník
    • jedna vinice (Chemin du Bois v Mareuil-su-Aÿ)
    • 100% barrique
    • min. 7 měsíců dlouhá battonage
    • min. 7 let zrání v láhvi na kalech, po odstřelení kalů se víno přislazuje čerstvě vypresovaným moštem z téže vinice, výsledná „dosage“ se pohybuje kolem 4g/l
    • Název tohoto vína vychází z faktu, že hrozny obsahují 2 typy cukru (glukoza a fruktoza). Pro toto mimořádné víno se jiný typ cukru (třtinový, nebo řepný, jak je tomu u běžných champagne) nepoužívá. 15% moštu se zavakuuje a uchovává v chladu (max 5°C) do dubna následujícího roku po sklizni.
    • Zbylých 85% moštu se za pomoci divokých kvasinek vinifikuje v barrique, kde se vzniklé víno uchovává s využitím battonage také do dubna následujícího roku po sklizni. V dubnu Fabrice slije obsah barrique do plnící kádě, opět za pomoci divokých kvasinek rozkvasí doposud  uchovaných 15% moštu a takto rozkvašeným moštem nastartuje druhotnou fermentaci vína, která už se bude odehrávat v láhvi. Po druhotné fermentaci v láhvi víno vyzrává na vzniklých kalech minimálně sedm let. Po vyzrání se vzniklé víno přislazuje čerstvě vypresovaným moštem z téže vinice.
      Takto vzniklé šampaňské je naprostým unikátem a v současnosti nemá na trhu obdoby!

    3,990 

    Zobrazit produkt